Vaderdag sieraden tips

Een ontbijtje op bed, een geknutseld cadeautje...de dingen die je op vaderdag doet. En vaak wordt er voor papa ook een mooi cadeau gekocht. Van lekkere luchtjes tot tuingereedschap, je kunt van alles verzinnen om vaderdag net een beetje leuker en gezelliger te maken. Sieraden zijn natuurlijk ook een super cadeau om te geven op vaderdag. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor vaderdag? Voor mooie mannen sieraden ben je hier op het juiste adres. 

Vaderdag sieradenStoere mannen armbanden voor vaderdag

Onze mannen armbanden collectie bestaat uit heel veel leren armbanden, maar wij verkopen ook prachitge stalen armbanden van een stevige kwaliteit. In de beschrijving vind je een uitgebreid verslag van de afmeting, de materialen en de kleuren van de armbanden.

Het ontstaan van vaderdag

Vaderdag wordt in veel landen gevierd op de derde zondag in juni, het feest is ontstaan na moederdag. Vaderdag is in 1909 geintroduceerd door Sonora Smart Dodd uit de staat Washington. Zij wilde haar vader een eerbetoon geven. Haar vader William Jackson Smart was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Smart was weduwnaar geworden nadat zijn vrouw stierf in het kraambed na de geboorte van hun zesde kind. Toen zijn dochter Sonora volwasen werd wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij kwam op het idee door het een jaar eerder gelanceerde moederdag.

De allereerste vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. Maar de dag werd pas officieel erkend door president Richard Nixon in 1972.

In Nederland vieren we vaderdag vanaf 1937, eerst werd vaderdag in de maand oktober gevierd, maar later werd afgesproken de dag te verplaatsen naar de derde zondag in juni. 

Tegenwoordig is vaderdag een dag die je bijna niet kunt missen, vooral door de vele reclame spotjes op televisie en online. Maar natuurlijk ook door social media. Overal duiken tijdens vaderdag vrolijke mooie foto's op van cadeautjes en lekkere ontbijtjes.

 

 

© 2007 - 2024 Idhuna Jewels | sitemap | rss