Onderhoud sieraden

Leren sieraden

Leren armbanden en kettingen blijven het mooist als je ze uit de buurt van water houdt. Berg de leren armband of ketting ook altijd op in een droge ruimte. De badkamer is geen geschikte opberg plaats. Je kunt een leren armband of ketting voorzichtig oppoetsen met de Quick shinning sponge, (haal ik zelf altijd bij de action) is trouwens ook ideaal als je je schoenen even snel wilt laten glimmen.

 

Zilveren Sieraden

Als je je zilveren armband of bedels niet op de juiste manier onderhoudt, zullen ze dat al snel uitstralen.

Er zullen met de tijd wel wat deuken en krasjes verschijnen, dit is bijna niet te voorkomen, zilver is een zacht edelmetaal. Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden volgen hieronder een aantal tips.

  •  Zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieradenreiniger die je kunt kopen bij de juwelier of je kunt de sieraden schoon laten maken door de juwelier.
  • Zelf kun je de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijv. van groene zeep) dompelen. Borstel je sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
  • Sommige schoonmaakmiddelen als zout en chloor zijn funest voor sieraden. Edel - en kleurstenen zijn zeer gevoelig voor veel soorten zeep. Draag daarom geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk. Dit geldt ook voor het sporten.  De kans bestaat dat je hierdoor je armband beschadigt of verliest.
  • Fel zonlicht kan daaraan blootgestelde sieraden beschadigen. Parels en kleurstenen bijvoorbeeld verkleuren net als je huid. Helaas is de verkleuring bij de stenen blijvend.  Wel frissen kleurstenen op van een bad in een lauwwarm zeepsopje. 
  • Zilver reageert op zuurstof. Hierdoor kan er gele aanslag op het sieraad komen.  Op den duur wordt deze aanslag zwart, dit krijg je weg door met een doek het sieraad op te poetsen.

 

Stalen Sieraden

Stalen sieraden zijn het makkelijkst om te onderhouden. Je kunt stalen sieraden gewoon om of in houden wanneer je gaat douchen of zwemmen, vooral bij stalen oorbellen is dit natuurlijk super handig. Staal is een harde metaalsoort, en zal ook minder snel beschadigen. Er komen bijvoorbeeld minder snel deukjes of krasjes in een stalen ring als in een zilveren ring. Staal heeft kort gezegd heel erg weinig onderhoud nodig. 
 

© 2007 - 2024 Idhuna Jewels | sitemap | rss