Hoe houd ik mijn sieraden mooi?

1-10-2020

Je hebt een sieraad gekocht en draagt het sieraad regelmatig of vaak, en je favoriete sieraden wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hoe doe je dat?

Sieraden in de badkamer laten liggen? Niet doen!

Je kent het wel, je neemt even snel een douche. Je denkt; mijn sieraden mogen niet nat worden, en legt ze even snel op de wastafel of op een plankje. Vervolgens blijven de sieraden hier een tijdje liggen, heb je een drukke week...of maand. En zo liggen ze daar ongemerkt toch te lang. In badkamers is het vochtig, dit is voor het behoud van sieraden funest. Vooral leren sieraden, maar ook sieraden van zilver of nikkelvrij metaal lijden onder de vochtige lucht in een badkamer. Wil je lang van je sieraden genieten? Leg ze dan op een droge plaats.

Een uitzondering op dit verhaal zijn stalen sieraden. Stalen oorbellen, stalen ringen, stalen armbanden en stalen kettingen kun je zelfs om houden tijdens het douchen of bijvoorbeeld als je in bad gaat. Staal verkleurt niet en het geeft niet af. Je kunt er zelfs mee in zout zeewater zwemmen of in het zwembad. (chloor)

Hoe houd ik mijn sieraden mooi?Tijdens het slapen je sieraden omhouden?

Je bent moe, je wilt slapen en eigenlijk heb je de energie niet meer om je sieraden af te doen. Toch adviseren wij om het wel te doen. Neem het mee in je avond routine, dus meteen na het tanden poetsen en eventueel make-up verwijderen even al je sieraden af doen. en leg ze dan natuurlijk weer niet in de badkamer. Het is het makkelijkst en slimst om een aparte kast of lade te reserveren voor je sieraden, het liefst zo donker mogelijk. Zo voorkom je ook dat je ze kwijt raakt, of op een moment wanneer je haast hebt, uren aan het zoeken bent naar je favoriete armband die dan op dat moment net zo leuk bij je outfit past.

Tijdens het slapen verlies je veel vocht (zweten) hier worden je sieraden zeker niet mooier van en ze slijten toch net iets snelller als je ze omhoudt.

Vermijd contact met parfum en lotions!

Let op tijdens het aanbrengen van parfum, lotions, creme, haarlak, deodorant en make-up. De vloeistoffen komen makkelijk in aanraking met de sieraden als je ze op dat moment al draagt en de sieraen worden hier zeker niet mooier van. Je hebt kans op vlekken, of een reactie op de stoffen, het is beter om de sieraden pas om te doen als je klaar bent met je beauty ritueel. 

Tijdens het sporten, liever geen sieraden

Tijdens het sporten kun je je sieraden beter af doen. Bij veel bewegen heb je de kans dat je met je sieraden ergens achter blijft haken. Je zou hierdoor zelfs een sieraad kunnen verliezen.

Ook overmatig zweten tijdens het sporten is niet bepaald bevorderlijk voor het uiterlijk van je sieraden. Zweet tast de sieraden aan. Dus het advies is om je sieraden vante voren af te doen.

Tijdens het schoonmaken/ huishoudelijk werk

Tijdens het schoonmaken is het ook beter om je sieraden niet te dragen. Je komt in aanraking met bijvoorbeeld allesreiniger en ook hier worden je sieraden zeker niet mooier van. Vooral tijdens het poetsen ga je met bijvoorbeeld je armbanden rakelings langs allerlei oppervlakken en de kans is hierdoor groter dat de je sieraden hiermee beschadigt.

Wil je Idhuna Jewels beoordelen? Laat dan je mening achter via google reviews

 

 

 

 

 

© 2007 - 2024 Idhuna Jewels | sitemap | rss