Wat zijn rocailles kralen?

Rocailles kralen zijn kleine glaskralen, de rocailles kralen zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, ook met een metallic glansje zie je rocailles kralen voorbij komen. Rocailles kralen kunnen allemaal gelijk zijn van vorm, maar kunnen ook allemaal een verschillende vorm hebben. Rocailles kralen worden ook wel borduurkralen of seed beads genoemd, doordat de kraaltjes zo klein zijn, zijn ze makkelijk te gebruiken om mee te borduren of mee te weven. Rocailles kralen zijn er in verschillende formaten, meestal uitgedrukt in milimeters omdat ze zo klein zijn. Je kunt rocailles kralen al krijgen in een afmeting van 2 mm, heel klein dus, tot en met een formaat van 4 mm. 

Kinderarmband rocailles kralenSieraden gemaakt van rocailles kralen

Tegenwoordig zien we veel sieraden die gemaakt worden van rocailles kralen; bijvoorbeeld dames armbanden, kinderarmbanden, kinderkettingen, enkelbandjes en dames kettingen. Doordat rocailles kralen in zoveel kleuren verkrijgbaar zijn kun je eindeloos combineren met de kraaltjes en bijvoorbeeld met parel kralen, bedeltjes en metalen kraaltjes de armbanden en kettingen nog extra opleuken. Bij Idhuna Jewels maken we veel van de rocailles sieraden zelf. Armbandjes zijn verkrijgbaar met of zonder sluiting, kettingen hebben altijd wel een sluiting en soms voor het gemak ook een verlengkettinkje.

Het verschil tussen Miyuki en rocailles kralen

Wat in eerste instantie al meteen opvalt is het verschil in prijs, Miyuki kralen zijn een stuk duurder dan rocailles kralen, dit komt doordat de kwaliteit van de Miyuki kralen een stukje beter is al die van rocailles kralen. Miyuki is een merknaam, en staat voor de beste kwaliteit onder de rocailles kralen. Miyuki kralen zijn daarbij door en door gekleurd, de kleur zit als het ware in de kraal, terwijl er bij rocailles kralen een laagje verf op de kralen is aangebracht. Ook is de vorm van de Miyuki kralen wat gelijkmatiger, ze zijn allemaal precies hetzelfde van formaat en hebben een gladde structuur. De rocailles kralen zijn allemaal verschillend en zijn wat grilliger van vorm.

© 2007 - 2024 Idhuna Jewels | sitemap | rss